Trening

Ja, det er det det går i om dagen, og vi koser oss! 🙂

Forrige helg ble det mye trening. Møtte Rune, Eva og Jorun på Torpomoen på lørdag, og da hadde vi en gjennomgang med filming og ring. Utrolig gøy! 🙂 Først var det fellesøvelser. Anton satt fint på fellessitten, fornøyd med det. Fellesdekken gikk også greit, jeg sto i skjul hele tiden, men hvisket til Rune et par ganger, og da hadde han vippet over på skinken… Må holde helt kjeft jeg! Ellers hadde han ligget helt i ro.

Vi var nr 3, så jeg filmet de to andre i mellomtiden, og Anton hvilte i bilen. Eva kommanderte oss da det var vår tur. Jeg kjedet flere øvelser, før han fikk belønning, ganske fornøyd med at han holdt samme «humøret» hele veien altså! 🙂

Fri ved fot: måtte få en korreks etter en vending, da han plutselig var på tur(iallefall føltes det sånn). Han var mer konsentrert etterpå, men vi klusser litt her og der, både han og jeg. 😉

Dekk under marsj: momentet var kjempefint, men han satte seg opp før kommando. Jeg pleier jo å belønne nede, for han er litt kjapp. Må huske å trene mer på å gå inntil, uten at noe skjer.

Innkalling med stå: jevn fart, stoppet ganske bra, og samme fart til meg. Trenger mer fart på innkallingen, men det jobber vi med.

Ruta: joda, ruta var egentlig veldig fin den, litt mer fart hadde vært ønskelig, men han bjeffet flere ganger på vei ut…. Tror ikke vi får det på noen konkurranse, og jeg har kjørt han litt høyt på ruta.

Apport: fin fart ut, et lite knurr på opptaket, og så fant han ut at han skulle levere den til Eva.. Dobbeltkommando der, og litt kluss på innsitten. Må trene masse på denne!

Avstand: Måtte ha dobbeltkommando på siste sitten, ellers fin.

Vi glemte både stå under marsj og hopp over hinder, men veldig fornøyd med han altså! Han koste seg i ringen, og det gjorde jeg også!

Søndagen trente vi litt av alt tror jeg. Prøvde også litt søk etter neseprøven igjen. Eva holdt han, mens jeg gikk ut og gjemte den i gresset. Ble vel litt for nære alt som kan tisses på, så han klarte å få inn en fulltreffer med markering, før han gikk over i søk… Mannfolk! Vi får gjøre dette noen ganger til, før vi legger ut en haug med flere, så han lærer å skru på nesa si.

Skulle egentlig trene denne uka også, men har fått en skikkelig forkjølelse, så jeg har ligget rett ut etter jobb alle dagene… Hundene har vært skikkelig på, så bare jeg har leet på en tå, så har de stått klare… Det hjalp lite, men jeg klarte å få de til å rase rundt ute her før leggetid, det hjalp litt.

I dag har vi klart å karre oss på trening, og Anton har iallefall fått kjørt seg! Startet med å utfordre han i enkeltdekken. Dizzy, en Finsk Lapphund og Jorun fikk æren av å erte han. Anton er avstandsforelsket i Dizzy, etter at de fikk leke en gang i fjor, så dette må jo være en bra forstyrrelse! Jeg la han ned og gikk den vanlige avstanden, mens de gikk rundt han og hadde vendinger og holdter ca en meter unna. Når han ble litt ivrig i logringen, la jeg på en dekkommando, bare for å minne han på hva han holdt på med. Dempet veldig da, for han ville veldig gjerne titte på henne, men tittet konsekvent den andre veien. Holdt vel på i ca 5 minutter, før jeg løste han ut, og la han i en fellesdekk med Dizzy. Hun lå ganske tett, men han lå kjempefint og konsentrert med fokuset mot meg. Eva kjørte igjennom eliteprogrammet, og hun sendte Lord i ruta, mens Anton og Dizzy lå litt unna. Apportdirrigeringen gikk rett ved der de lå, og det gikk kjempefint! Avstand tok hun foran de, og igjen gikk det bra! Tror Anton fikk nesten ti minutter fellesdekk, og jeg er kjempefornøyd! 🙂 Fjaset med litt annet også, men formen var ikke helt på topp, så jeg orket ikke så mye i dag. Fornøyd med dekkene hans, og fortsetter i det sporet fremover også. Nicita fikk leke med kongen sin i dag, skulle nok fått være ute litt mer stakkars, men det ble ikke det i dag.

Etter trening reiste jeg på hytta og fikk grillmat. Nicita har blitt igjen der, så hun får noen dager med lange turer. Det letter litt på samvittigheten. Anton og jeg reiser til tante på Sokna etter jobb i morgen. Greit at han får være litt på egenhånd også, og så får vi trene litt i Strømsoddbygda på lørdag. Håper det blir opphold! Først og fremst lydighet, men kanskje vi skal driste oss ut i skogen en tur også? Kan hende at jeg kan lure tante til å legge sitt første spor? 😉 Vi skal opp igjen på ettermiddagen, etter at vi har vært innom Anne en tur.

Det var det for denne uka. 🙂 To blogger på kort tid, det er jo ny rekord! 🙂

Et lite bilde fra en av turene våre i fjor. Håper vi får mange sånne i år!

 

Om kelpiejenta

En blogg om treningen og hverdagen med Kelpie
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s