Diagnose

Ca midt i juli tok vi en biopsi på Antons snute, og resultatet(eller, iallefall masse bruddstykker av det), fikk jeg på fredag. Så da kan jeg vel begynne på begynnelsen da?

I fjor begynte Anton å klø mye på snuten sin, faktisk så mye at han fikk noen hårløse flekker. Vi mistenkte først nesemidd, og begynte behandling for dette(Stong Hold), men så skulle Anton HD-røntges, så da tok de en avskraping av snuten hans på Hønefoss Dyrehospital i august. Da fant de masse sopp, og jeg ble sendt hjem med Wet vipes og Fuciderm salve. Avsluttet kuren på Strong Hold, siden dette var diagnosen. Slo meg til ro med at det var dette, og tenkte ikke mer på det. Vel, det er forresten ikke lett å smøre snuten på en hund, hvis tunge går trill rundt mens du holder på…..! Men, det ble bedre, og i vinter har det egentlig vært ganske bra. Så begynte det igjen ved påsketider. Jeg reiste til veterinæren på Ål, og de tok noen teipprøver av snuten hans og fant bakterier. Anton ble satt på antibiotika og Kortison, for å slutte å klø, samt at han fikk skjerm som han skulle ha på når han var alene. I påsken ringte jeg veterinæren igjen, for jeg synes ikke kløingen ble noe bedre. Ny kur på antibiotika og Kortison. Liker ikke å gi han kortison, han blir full av vann og slapp, så jeg tok han av det igjen(med nedtrapping selvfølgelig). Han fikk fortsette med skjem alene hjemme, og det funket fint. Men, i begynnelsen av juli måtte jeg reise til veterinæren igjen. Anton hadde væskende sår under haka og på snuten. Fikk en liten kur på kortison(ville egentlig ikke, men vi måtte roe det), og ny antibiotikakur. Fikk også beskjed om at det kanskje var lurt å ta en biopsi av snuta, for å kanskje få svar på hva det var. Ventet en uke, og så bestilte jeg ny time. Det hadde iallefall begynt å tørke opp, og grunnen til at det ble så dårlig, var nok skjermen som gjorde det veldig tett og varmt, samtidig som det var veldig varmt inne.. Så var det tid for biopsi. Kan ikke si at jeg likte tanken på at Anton skulle dopes nok en gang, han ble jo dopet ganske mye i vinter, i forbindelse med ørene… Men, biopsien gikk fint, han fikk tre sting, et i kinnet og to under haka. Trente forsiktig uten lek de 12 dagene stingene skulle sitte. Flink gutt var han også da stingene skulle fjernes, så det gikk kjapt og greit.

Så, til diagnosen da, som jeg ikke har fått noe navn på, jeg prøvde å notere så fort jeg kunne, mens veterinæren pratet på telefonen. Hun sa at det var noe psoriasislignende. Noe med forandring i huden, og bakterieinfeksjon under der igjen, og noe med blandingsflora. Laben i England har anbefalt ny biopsi, og den skal vi ta i september, da jeg har ferie. Håper jeg får et skikkelig navn på dette. Foreløpig skal vi ikke behandle det noe, med mindre han begynner å klø veldig, da skulle jeg rense med klohexidin først. Har jo Wet vipes stående også, og disse kunne jeg bruke. Forøverig så var de væskende sårene hans i juli våteksem, som følge av skjembruk i varmen.

Midt oppi dette, merker jeg at Nicita klør noe voldsomt på halen sin, og tar en sjekk.. Joda, væskende sår der også, men bare et lite. Da jeg kommer hjem fra jobb mandag forrige uke, hadde det eskalert, så da var det bare å fjerne pels, og det eneste jeg hadde var saks. Renset med klohexidin og tok på Fucidermsalve(som jeg hadde liggende til Anton). Ringte veterinæren på tirsdag og fikk beskjed om å fortsette med det jeg gjorde, for det var nok våteksem… Fikk låne en barberingsmaskin til hund på lørdag, så nå ser hun ikke ut. 😉 Tror det er på retur, men hun har fått mulighet til å være borti det, og da klør hun nok veldig.. Begynner å gå tom for salve, så jeg får ringe og høre om jeg kan få en resept på en til… Håper de gir meg det. Kan jo sende bilde på mail til dem også… Er jo stamkunde der jeg nå…

Så, jeg konkluderer med at 2011 ikke er mitt år i det hele tatt… Jeg har på ingen måte prøvd å holde dette med Anton hemmelig. Først trodde jeg at det var sopp og slo meg til ro med det. Da han han var hos veterinær før påske, var det jo bare bakterier. Men, når det blusset opp i juli, var jeg bestemt på at dette skulle jeg få svar på, før jeg gikk ut med det. Og nå som jeg vet, er det jo greit at alle vet. 🙂

Utstillingskarrieren hans får vi se hva vi gjør med. Vi skal jo til Nederland i slutten av måneden, og jeg håper at han får noe pels igjen til da… Men, uansett blir vi med og for meg er det uansett en ferietur. Hundenes helse kommer før alt annet! Nicita får jo være hos mamma og pappa og kose seg der.

Jeg vil heller ikke at Anton skal gå på kortison for alltid, så dersom det er behandlingsmetoden(hvis det skulle bli noen), så kommer jeg ikke til å gi han det. Anton er en aktiv glad hund, og det skal han få fortsette med. På kortison er han slapp og utilpass. Da velger jeg heller noen år med lykkelig hund, enn å medisinere han «ulykkelig», så får folk mene hva de vil om det.

Her kommer noen bilder, dersom noen vil se hvordan han så ut på det verste:

 

Haka på det verste..

Snuten på det verste..

Dopet før biopsi.

Andre siden

Bildet er tatt noen dager etter biopsien

Bildet er tatt noen dager før stingene skulle tas

 Og her er Nicita:

Bildet tatt mandag for en uke siden, etter klipp

"Walk of shame" 😉

Tror ikke jeg har noen fremtid som hundefrisør 😉

Dette er tatt i dag..

 Sånn, det var sykdomsbloggen. Selv har jeg vært hjemme fra jobb i dag også, men håper på å være klar igjen i morgen(mageproblemer, for de som lurte 😉 ). Skulle ha vært på trening, men lærte hjemme at er man syk, får man ikke bedrive fritidsaktiviteter heller. 😉 Føler meg ganske i form nå, så hundene må nok få en liten tur etterpå. I morgen er det trening igjen, vi må trene til Bjerke. Jeg har meldt Anton på kl 1 lydighet, og så at det var 21(!!) påmeldte! Men, dette er siste kl1, dersom jeg ikke melder han på Lillestrøm. Får se hvordan det går med snuten hans først, om det blir utstilling eller lydighet. Nå skal vi iallefall trene mot de andre klassene. Føler vel at mye av kl 2 allerede er i boks, men må trene fellesdekk med skjult fører da. Ruta trenger litt finpuss.

Det var det jeg hadde å melde denne gangen. 🙂

Om kelpiejenta

En blogg om treningen og hverdagen med Kelpie
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

7 svar til Diagnose

 1. Huff. Kjenner jeg får tårer i øynene. Skjønner din frustrasjon. Håper inderlig de blir friske og fine igjen slik at dere får mange fine år sammens.
  Vi skal krysse fingrer for dere!

 2. Monica sier:

  God bedring til begge to! Håper du får klare diagnoser sånn at det blir orden på det 🙂

  • kelpiejenta sier:

   Takk for det Monica! Hadde jeg klart å skjønne hva vet. pratet om, så hadde jeg sikkert klart å forklare meg bedre også. 😉 Men, ny biopsi i september, og da får jeg kanskje mer svar. 🙂

 3. Kristin sier:

  Uff, du har jaggu hatt nok å stri med nå! Håper det ordner seg veldig snart. Er du sikker på at det ikke er noe i maten som gir uvanlig reaksjon? Jeg hadde en hund som fikk lignende på 4 bein hver vår, fant ikke ut hva det var. Det er frustrerende når en ikke veit hva det er og hvordan fixe! Lykke til.

  • kelpiejenta sier:

   Ja, det har vært nok nå. De er veldig fort ute med fôrallergi, men jeg har ikke helt troen på det. Heldigvis valgte jeg å ikke tro på det, og tok biopsi. Derfor har vi fått et svar, psoriasislignendeettellerannet, og laben vil ta en ny en 6 uker etter den første. Jeg er bare lettet over å ha fått svar, samme hva det er for noe.
   Har selv vokst opp med en Sheltie som hadde kløe under alle fire beina, samt snuta, som de aldri fant ut av. Det så helt anderledes ut enn dette.
   Begge hundene fores på Pro Plan, Anton på laks og Nicita på det vanlige, samt at jeg forer mest med Vom&hundemat nå, men det har jeg nettopp begynt med. Allergitesten har han tatt, og den var heldigvis negativ. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s